Компании

Ексклузивни Партнери / Партнери / Учеснички / Медиумски партнери

ENDAVA

Повеќе информации на официјалната страна на ENDAVA, со клик на:

MUSALA SOFT

Повеќе информации на официјалната страна на MUSALA SOFT, со клик на:

РАДЕ КОНЧАР - ТЕП

Повеќе информации на официјалната страна на РАДЕ КОНЧАР - ТЕП, со клик на:

SMELTING

Повеќе информации на официјалната страна на SMELTING, со клик на:

NETCETERA

Повеќе информации на официјалната страна на NETCETERA, со клик на:

AEC

Повеќе информации на официјалната страна на AEC, со клик на:

ASSECO

Повеќе информации на официјалната страна на ASSECO, со клик на:

COSMIC DEVELOPMENT

Повеќе информации на официјалната страна на COSMIC DEVELOPMENT, со клик на:

EDU SOFT

Повеќе информации на официјалната страна на EDU SOFT, со клик на:

EVN

Повеќе информации на официјалната страна на EVN, со клик на:

HASELT

Повеќе информации на официјалната страна на HASELT, со клик на:

INSIDE DEVELOPMENT

Повеќе информации на официјалната страна на INSIDE DEVELOPMENT, со клик на:

NEOTEL

Повеќе информации на официјалната страна на NEOTEL, со клик на:

PICKATALE

Повеќе информации на официјалната страна на PICKATALE, со клик на:

WEMOVO

Повеќе информации на официјалната страна на WEMOVO, со клик на:

ZTE

Повеќе информации на официјалната страна на ZTE, со клик на:

AVRM

Повеќе информации на официјалната страна на AVRM, со клик на:

МЕПСО

Повеќе информации на официјалната страна на МЕПСО, со клик на:

Mакедонска Телевизија

Повеќе информации на официјалната страна на МТВ, со клик на:

Популарно.мк

Повеќе информации на официјалната страна на ПОПУЛАРНО.МК, со клик на:

Каде Вечер

Повеќе информации на официјалната страна на КАДЕ ВЕЧЕР, со клик на:

Маркет Конект

Повеќе информации на официјалната страна на МАРКЕТ КОНЕКТ, со клик на:

Факултети МК

Повеќе информации на официјалната страна на ФАКУЛТЕТИ МК, со клик на:

Сарма МК

Повеќе информации на официјалната страна на САРМА МК, со клик на:

Агенда

Едукативен дел / Саемски дел

Време Тема Предавач
Понеделник, 14 Март
18:00 - 20:00 „Како да напишете професионално CV и мотивационо писмо“ Ирена Чаушевска - ко-сопственик на „NewMan's Business Accelerator“
20:00 - 21:00 Неофицијално дружење /

Време Тема Предавач
Вторник, 15 Март
18:00 - 20:00 „Како да стигнете до успешно интервју за вработување или пракса“ Тања Таневска - генерален менаџер на Vox Teneo Македонија
20:00 - 21:00 Неофицијално дружење /

Време Тема Предавач
Среда, 16 Март
15:00 - 17:00 „Како да го подобрите сопствениот Time management“ Коста Петров - основач на P World (www.thepworld.com)
17:00 - 18:00 Неофицијално дружење /


Време Активност Локација
Понеделник, 04 Април
10:00 - 11:00 Официјално отворање на „Контакт - 2016“ Амфитеатар ФИНКИ / ТМФ
11:00 - 12:00 Коктел Саемски дел
12:00 - 14:00 Форумска расправа Сала за состаноци при ФЕИТ

Време Активност Локација
Вторник, 05 Април
10:00 - 16:00 Презентација на компании Саемски дел
10:00 - 10:45 Предавање од страна на професор од кариерен центар при Машински Факултет - Скопје Амфитеатар на ФИНКИ
11:00 - 11:30 Endava – a rollercoaster of experiences. Please hop on! Амфитеатар на ФИНКИ
12:00 - 12:30 Предавање од претставници на Агенција за Електронски Комуникации - АЕК. Амфитеатар на ФИНКИ
12:45 - 13:30 Предавање од претставници на Кромберг и Шуберт. Амфитеатар на ФИНКИ
14:00 - 16:00 Case Study. Амфитеатар на ФИНКИ

Време Активност Локација
Среда, 06 Април
10:00 - 16:00 Презентација на компании Саемски дел
10:00 - 10:45 Проф. д-р Радмил Поленаковиќ, дел од кариерниот центар на МФС, ќе држи предавање на тема: „Како до успешна кариера?“ Амфитеатар на ФИНКИ
11:00 - 11:30 Предавање од страна на професор од кариерен центар при ФЕИТ. Амфитеатар на ФИНКИ
12:00 - 12:30 Netcetera virtual reality tour - Technical overview - Aleksandar Ristov, Senior Software Engineer and Technical Coordinator in Netcetera Амфитеатар на ФИНКИ
13:00 - 15:00 Трибина Амфитеатар на ФИНКИ
16:00 - 18:00 Доделување на сертификати за учесниците од едукативниот дел и затворање на „Контакт“ Амфитеатар на ФЕИТ

*Организаторот го задржува правото за измена на агендатa без претходна најава.

Организатори

Студентските парламенти на ФИНКИ и ФЕИТ

СП ФИНКИ

Студентски Парламент при Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство

СП ФЕИТ

Студентски Парламент при Факултетот Електротехника и Информациски ТехнологииЗа нас

Саем за вработување и пракса 04.04.2016 - 06.04.2016

Опфаќајќи ги сите студенти од техничките факултети, настанот има за цел да ги поврзе работодавците со студентите, преку овозможување директна промоција на компаниите од една страна и претставување на искуството и знаењата на студентите од друга страна.

Претставниците од Вашата компанија ќе имаат прилика да ги запознаат студентите со начинот на кој работи компанијата, како и за условите што треба да ги исполнуваат за вработување или добивање практикантска работа во истата.

Преку 4000 студенти оставајќи го своето CV имаат можност да аплицираат за работа или пракса, а на Вашата компанија и се овозможува брз и лесен начин за пронаоѓање на потребниот профил на студенти со пристап до динамичката база од CV-a.

За потребите на овој настан е изработена мобилна апликација „KontaktMK“, која е бесплатна и достапна за сите. Со постојано објавување на информации за Вашата компанија, студентите ќе имаат можност дополнително да се информираат за истата.

  • 4000+ студенти
  • 100+ интервјуа
  • 1000+ портфолија
  • 30+ компании

Контакт

Доколку Ви се потребни повеќе информации, слободно можете да ни испратите порака

Автобуски линии во близина на факултетот:
- преку бул. „Партизански Одреди“, станица Драмски Театар (близу Драмски Театар и хотел Карпош)
(2, 2A, 4, 7, 11, 12, 15, 18, 19, 22, 22A, 24, 26, 59, 60, 64)
- преку бул. „Илинден“, станица Орце Николов (близу средното училиште „Орце Николов“ и ЈП Паркови и Зеленило)
(8, 15A)
За повеќе информации околу распоредот на автобуските линии, посетете ја веб-страницата на ЈСП-Скопје

  • Контакт лице: Тина Витанова
  • Телефон: +389(0) 70 317 980

  • Контакт лице: Анѓела Оцевска
  • Телефон: +389(0) 72 243 705

  • E-mail: kontakt@kontakt.org.mk
  • Адреса: “Руѓер Бошковиќ" Карпош II бб,1000 Скопје, Р.Македонија